Ligfietstocht door het zuidwesten van de Verenigde Staten

Grand canyon

Index

next

Grand Canyon, Arizona

Route Cameron - Flagstaff

Donderdag 20 mei, Cameron-Grand Canyon (97 km)

Vanuit Cameron klimmen we langzaam maar gestaag naar het Kaibab plateau. De Little Colorado river heeft hier een fraaie kloof in het plateau gesneden. De stalletjes van de Indianen zijn weer alom vertegenwoordigd. Voorbij zo'n stalletje schreeuwen de billboards nog steeds om aandacht: Oops you missed us, turn around NOW, friendly indians behind you!

Bij Desert viewpoint kunnen we na een lange klim eindelijk een blik werpen in de imposante kloof van de Grand Canyon. Door de naaldbossen gaat het vervolgens op en af met en toe zicht op de canyon naar Grand Canyon village, waar we op de uitgestrekte Mather campground voor een fietserstarief van $5 per persoon een kampeerplekje bemachtigen. Even na vijven gaat het loket dicht en blijkt de ogenschijnlijk nog lege camping opeens 'volgeboekt'.

Little Colorado canyon Grand canyon Grand canyon Grand canyon Grand canyon Grand canyon

Vrijdag 21 mei, Grand Canyon

We laten de ligfietsen op de camping en verkennen te voet het park. Eerst dalen we een stukje via het Bright Angel trail af tot de eerste hut 1,5 Mile resthouse (348m dalen). Over hetzelfde pad weer naar boven en vervolgens met de gratis pendelbus langs de West Rim drive. Via het voetpad wandelen we terug langs de rand van de Canyon. De fotogenieke en spectaculaire overhangende rotsen waar ik tijdens een vorige fietstocht een aantal fraaie foto's heb gemaakt kon ik deze keer helaas niet meer vinden.

vervolg: Flagstaff-LA>>