Ligfietstocht door het zuidwesten van de Verenigde Staten

Zion

Index

next

Zion National Park, Utah

Lek Zion Zion Angels Landing Angels Landing Angels Landing Angels Landing Zion Zion

Donderdag 13 mei, Hurricane-Zion (68 km)

Na een stop in een met scherpe doornen bezaaide wegberm rijdt Luddo prompt lek en blijkt ook dat in mijn banden een fiks aantal doornen in de banden te steken. Ik kan met een lang-zaam leeglopende voorband nog een tijdje doorrijden tot aan de camping in Springdale, vlakbij de ingang van Zion National park. Hier slaan we de tenten op en maken een fikse wandeling naar Angels Landing, een uitzichtspunt dat 500 meter boven de nauwe canyon van de Virgin river is gelegen. Het pad erheen is spectaculair. Het laatste stuk is met stalen kettingen gezekerd en voert over een smalle rotsrichel, wat bijzonder lastig gaat op mijn Teva's.

Vrijdag 14 mei, Zion-Panguitch (126 km)

Het is hier in de smalle canyon een stuk frisser dan in de woestijn en waarschijnlijk heb ik kou gevat op Angels Landing. Ik voel me niet lekker en blijf wat langer dan gewoonlijk in mijn tent liggen totdat de eerste zonnestralen de canyon opwarmen. Luddo is tegen de gewoonte in als eerste op, denkende dat ik al lang de tent aan het inpakken ben. Het lawaai is echter afkomstig van de buren die hun tent aan het afbreken zijn. ;-)

Zion-Mt. Carmel tunnel Zion-Mt. Carmel highway Zion Zion-Mt. Carmel highway highway 89

Via een fraaie klim met haarspeldbochten klimmen we de canyon uit. Vervolgens gaat de weg door een tunnel die verboden is voor fietsers. Gelukkig hoeven we niet al te lang op een pickuptruck te wachten waarmee we een lift door de tunnel kunnen krijgen. Aan de andere kant van de tunnel heeft het park een heel ander karakter. Door erosie zijn fraaie patronen uitgesleten in de fascinerende pastelkleurige zandsteenrotsen.

Nadat we het park achter ons hebben gelaten gaat de route noordwaarts over highway 89. Het landschap is totaal anders dan de onherbergzame woestijnen waar we tot dan toe hebben gefietst. Tot Long valley junction klimt de weg door een groene vallei van afwisselend naaldbossen en weilanden, met hier en daar een dorpje.

Vanwege mijn verslechterde conditie stomen we niet meteen door naar Bryce canyon maar besluiten we af te dalen naar Panguitch. De uitstekende Hitch-n-post campground ken ik nog van mijn vorige trektocht en we verheugen ons al op de all-you-can-eat maaltijd tegenover de camping. Helaas blijkt deze eettent reeds te zijn opgedoekt en zoeken we een druk bezocht BBQ eetcafé op. Wat druk is, is meestal goed, maar door de drukte laat de bediening echter te wensen over en moeten we lang wachten op onze maaltijd. Luddo's steak is OK, maar van de enorme vleesberg die ik krijg voorgeschoteld zouden de honden nog geen brood lusten. Door alle drukte is men helemaal vergeten mijn bestelling in de rekening op te nemen. We waarderen deze service en laten als dank een vette fooi van 1 dollar achter.

vervolg:Bryce Canyon- Grand Canyon >>