Ligfietstocht door het zuidwesten van de Verenigde Staten

Irvine

Index

next

Orange County, Californië

 

Bicycle 'freeway' Irvine, California 

Zaterdag 1 mei, Vertrek Schiphol-LAX

Geen vertraging, noch enig oponthoud bij de douane. Door Sylvia en James met 2 auto's opgepikt van LAX airport. De dozen met fietsen passen precies achterin de pickup truck van Sylvia. Met de overige bagage gaan we met James via een scenic route langs de kust (Palos Verdes) naar Irvine. Het weer is vrij fris voor LA begrippen, nauwelijks 20 C en bewolkt. Later in de week wordt het wat warmer, in de woestijn zelfs heet, 32 C. Toen we vanuit het vliegtuig die dorre vlaktes zagen vroeg Luddo zich af of hij daar wel wilde fietsen ;-)

Zondag 2 mei, Irvine

Na boodschappen te hebben gedaan in Tustin, worden de fietsen in de pickup trucks van Sylvia en Tina geladen voor een fietstochtje langs de baai van Newport. Van de universiteit van Irvine (UCI) gaat de route naar het schiereiland Balboa en weer terug over het fietspad langs de baai van Newport (29 km). Onderweg veel fotosessies gemaakt voor Tina's fotografie project. Verder komen we onderweg zelfs één andere ligfietser tegen. Nadat we in de trailerpark waar Sylvia heeft gewoond ons hebben omgekleed en opgefrist, gaan we 's avonds uit eten bij de plaatselijke Italiaan met een aantal van Sylvia's vrienden.

Maandag 3 mei, Irvine

Fietstocht van 74 km door het fraaie Peters canyon park. Vervolgens de heuvels in over de redelijk drukke Santiago canyon road en weer terug naar de bewoonde wereld, afdalend over een indrukwekkend brede fietssnelweg door de uitgestrekte woonwijken van Mission Viejo, Laguna Hills en Irvine.

Vervolg: Mojave woestijn >>