Woensdag 11 juni St Michaels - Gallup (59 km)

English

De laatste fietsdag hebben we forse wind mee en worden we over de brede snelweg naar Gallup geblazen. Kruissnelheden van 50-60 km/u bergafwaarts, onderweg wordt er enthousiast getoeterd en gezwaaid uit auto’s. In Gallup gaat Luddo bij de mall bij de Wallmart op zoek naar earplugs. Bij het Amtrak station blijkt er geen loket te zijn waar we treintickets kunnen kopen. Deze kunnen alleen per telefoon worden besteld of online. Per telefoon blijkt niet te lukken (antwoordapparaat) maar bij de Chamber of Commerce mogen we gebruik maken van internet om online te boeken. Helaas blijkt de trein volgeboekt! Bovendien kunnen de fietsen waarschijnlijk toch niet mee omdat er geen loket is. Dan de Greyhound maar proberen, er blijken gelukkig twee bussen vanoavond te vertrekken, echter online lukt het boeken weer niet dus pakken we de fiets maar naar het busstation. Daar blijkt dat de fietsen alleen in een kartonnen doos de bus in mogen dus op naar de bikeshop. Deze heeft helaas geen dozen maar verwijst ons naar UPS 3 mile verderop. Wat een gedoe, gelukkig zijn we ruim op tijd in Gallup en hebben nog de hele middag om alles op tijd te regelen! Bij de UPS is men zeer behulpzaam en een mannetje is bereid uit stukken karton 2 dozen op maat te fabriceren. Een klant herkent ons, heeft ons enkele dagen geleden zien fietsen nabij Kayenta. Na ruim een uur zijn de dozen klaar en de fietsen ingepakt, kosten $68. Bovendien krijgen we ook nog een lift naar de Greyhound busstation!

Daar moeten dan nog een paar uren wachten en hopen dat er plaats in de bus is voor de fietsdozen. De eerste bus van 20u naar LA zit helaas vol maar gelukkig is in de tweede bus die 2 uur later komt en ook nog plek heeft voor onze fietsen. Prijs van een kaartje LA $119 + $25 voor de fiets. Volgens de beheerder van het busstation hebben we nog geluk gehad, want meestal duurt het een dag of 4 voordat zo’n grote doos meekan met de bus…

Door materiaalpech (een defecte wc deur notabene) moeten we ook nog midden in de nacht in Phoenix echter weer overstappen op een andere bus. Gelukkig kunnen de fietsen weer mee en na een lange vermoeiende rit komen we tegen de middag aan in Los Angeles, waar de aanstaande bruidegom ons op komt halen met de pickup truck.

358 hoogtemeters (gem. 5% max  14%) gem. snelheid 20 km/u