Dinsdag 10 juni Chinle-St Michaels (119 km)

English

Happy MealMotel in St Michaels
Terwijl Luddo de boodschappen doet in de shopping mall van Chinle bewaak ik de fietsen. Dat wordt ons ook dringend aangeraden, en al gauw drommen een aantal Native hang-ouderen om me heen die het op de fietsen hebben gemund of om wat geld komen bedelen.

Veel tegenwind op de 191 zuidwaarts, met de ligger heb ik veel minder last van de wind en doe het meeste kopwerk. Saai landschap en drukke weg. Bij de afslag naar Granado slaan we linksaf en hebben we weer wind mee. Op de afslag bij de benzinepomp aan de praat met een Japanner en een Navajo, die in ons land is geweest. Geleidelijk stijgt de brede weg naar ruim 2300 m op het Defiance plateau. Met wind mee snelt Luddo omhoog terwijl ik maar traag vooruitkom. Ik heb duidelijk veel minder profijt van de rugwind door de aerodynamische ligfiets: elk voordeel heb ook blijkbaar z’n nadeel.

In St Michaels checken we in de Navajo Inn motel voor 75 dollar en dalen af naar de hoofstad van Navajo Nation, Window Rock waar we bij de Mexicaan eten. Tijdens de klim terug naar het motel nog lastig gevallen door een agressieve hond, die in Navajo Nation allemaal los blijken te lopen...

940 hoogtemeters (gem. 5% max  13%) gem. snelheid 15 km/u


Dag 17 >