Zaterdag 7 juni Blanding-Mexican Hat (123 km)

English

Moki DugwayGoosenecks
Eerste gedeelte gaat vrij snel, een beetje op en meer af. Highway 95 richting Natural bridges is lekker rustig en we komen veel fietsers tegen. Na een mooie kloof volgt de lange klim tot 2170m. Ik klim snel omhoog maar moet de inspanningen bekopen. Na de afslag naar de 261 op een saai op en af stuk over de Cedar Mesa hoogvlakte kom ik de bekende man met de hamer tegen. Luddo fietst veel sneller en moet telkens wachten.

Pas bij de Moki Dugway wordt het weer interessant  wanneer het asfalt overgaat in gravel en de weg met talloze haarspeldbochten spectaculair langs de rotswanden afdaalt met prachtige vergezichten.

Moki Dugway

De afdaling voert langs de Valley of the God rotsformaties en we bezoeken ook nog Goosenecks state park waar een indrukwekkende canyon van de San Juan rivier is te bewonderen. De ligger is hier weer sneller beneden dan de Kan-niet-dale die zijn naam weer eer aandoet ;-).

We eindigen de trip in Mexican Hat, helaas heeft het RV park geen tent sites noch water zodat we maar een erg basic motel nemen voor 53 dollar. Aan de overkant eten we in de Mexican Hat Lodge (die naar later blijkt mogelijk ook kampeermogelijkheden biedt). Een leuke tent met live music, een gestresste waitress en een gepeperde rekening.

 

1260 hoogtemeters (gem. 6% max 17%) gem. snelheid 15 km/u


Dag 14 >