Bicycle tour Carpathian & Balkan mountains

Polen

<- index

next page ->

 

English >

Route: Krakow-Swiatniki Gorne-Dobczyce-Mszana Dolna-Zabrzez-Kroscienko nad Dunajcem (120 km)

Krakow

Zondag 8 Juni: Rheine - Görlitz / Maandag 9 Juni: Zgorzelec-Krakow (trein)

Per trein door Duitsland (Schönes Wochenend ticket: Rheine-Görlitz, €28) ; aardige camping in Zgorzelec (zusterstad van Görlitz aan de overkant van de Neisserivier in Polen). Volgende dag: trein naar Krakow (met overstap in Wroclaw, €10). Fraaie historische binnenstad. Camping Krakowianka is vlakbij het centrum, goede voorzieningen, goedkoop (€2) en veilig (24 u/dag security) prima keus.

Dinsdag 10 juni: Krakow-Swiatniki Gorne-Dobczyce-Mszana Dolna-Zabrzez-Kroscienko nad Dunajcem, 120 km.

Heuvelachtig landschap, rustige en goede binnenwegen. Streek maakt een welvarende indruk. Onderweg veel kleine winkeltjes en zelfs internet cafés in haast ieder dorp. Primitieve camping in Kroscienko, een gezellig toeristenoord grenzend aan de canyon van de Dunajec rivier en het Pieniny Nationaal park.

Dunajec rivier

E-mail messages (Dutch):

Date: Mon, 9 Jun 2003
Subject: Groeten uit Polen

Ik zit even in een internetcafé te Wroclaw centraal station mail te checken, wachtend op de aansluiting voor de trein naar Krakow. De treinreis verliep gisteren voorspoedig, heel rustig in de trein, want veel te warm.

Gisteravond een camping opgezocht in Zgorzelec, net over de grens bij Görlitz. Vanochtend vroeg de trein naar hier genomen, de gehele treinreis kost plm. 10 euro, dus ook lekker goedkoop. Het is nog steeds mooi weer, vannacht heeft het even geregend. Zo, ik moet weer verder de trein vertrekt zo.

Date: Tue, 10 Jun 2003

Zit nu in een internet café te Kroscienko, aan de Slowaaks/Poolse grens, zojuist vanuit Krakow (zeer fraaie stad) waar ik mijn tocht ben begonnen, naar het zuiden gefietst, zo'n 120 km. Mooi Vogezen-achtig berglandschap, rustige binnenweggetjes. Deze streek ziet er behoorlijk welvarend uit, prima infrastructuur, zelfs veel fietspaden in Krakow. Overal onderweg zijn er barretjes en kiosken waar je eten en drinken kunt kopen, voor weinig geld. Campings zijn ook prima en zo'n 2 euro/nacht. Morgen fiets ik langs de Dunajec canyon in het Pieniny national park Slowakije in, op weg naar het Tatragebergte.