Bicycle tour Carpathian & Balkan mountains

Griekenland

<- index

 
 

English >

Maandag 21 juli

Ik ben weer aanbeland in Euroland, de huizen hier zijn smetteloos wit, er is beduidend meer autoverkeer. Op een picknickplaats word ik door een groep lunchende Roemenen uitgenodigd een hapje mee te eten. Vervolgens voert de route langs de 2000 m hoge berg Mt. Kerkini en het gelijknamige stuwmeer richting Kilkis. Er is veel vrachtverkeer maar de weg is voorzien van een brede vluchtstrook. Na het verlaten van de bergzone bestaat het landschap uit dorre en droge heuvels. Op een van de heuvels sla ik de tent op op een redelijk vlak stukje rotsige bodem zonder al te veel distels en andere stekelige vegetatie. Het doet me een beetje denken aan kamperen in de woestijn.

Dinsdag 22 juli, Thessaloniki

Nog slechts 70 km te gaan naar Thessaloniki, waar vandaan 's avonds mijn vlucht vertrekt naar Düsseldorf. De stad is hectisch en vol verkeer. Op de rand van de stad veroorzaakt een stuk metaal mijn eerste lekke band van de tocht. Ook constateer ik dat de meegenomen reservebanden eigenlijk niet passen, het ventiel is veel te kort! :-( Zonder de sluitring kan ik het ventiel van de reserveband maar net door de velg krijgen en hoef ik de lekke band niet te plakken in de hitte. Aan het einde van de middag fiets ik lans de boulevard richting Macedonia airport, zo'n 15 km ten zuiden van de stad gelegen. Bij het inchecken kan de fiets gelukkig onverpakt mee, zoals gebruikelijk moet het stuur een kwartslag gedraaid en de pedalen worden afgenomen.

Woensdag 23 juli, Wesel (D) - Arnhem (NL)

De 2u 45 minuten lange vlucht verloopt voorspoedig en zonder noemenswaardige vertragingen. Na de fiets en de bagage te hebben afgehaald per shuttletrein naar Düsseldorf Flughafen bahnhof. Daar blijkt de laatste trein naar de grensplaats Emmerich helaas al vertrokken. Ik besluit de volgende trein te nemen, die slechts tot Wesel gaat. Zonder kaart en in het stikdonker fiets ik op goed geluk richting Rees. Het is inmiddels na middernacht en ik vermoed dat ik langs een binnenweg parallel aan de Rijn fiets. Het fietsen over de donkere wegen is echter niet onaangenaam, de weg is geheel verlaten en de temperaturen bijzonder dragelijk vergeleken met de Griekse hitte. In Rees blijk ik op de goede weg naar Emmerich te zijn. Na het passeren van de grens slaat de vermoeidheid echter toe en wordt het onaangenaam koel. In Arnhem aangekomen is het weer licht en besluit ik maar de eerste de beste trein naar huis te nemen.